Medence Homokszűrő – vízforgató

Homokszűrő Vario. Spanyol Ha Önnek van lehetősége aknát építeni a medence mellé, illetve a medence mellett a falelemeket összekötni a homokszűrős szivattyúval, akkor ez a legjobb megoldás a medencevíz tisztítására, szűrésére.

Újonnan épített medencéhez általában homokszűrő beépítését ajánljuk.

Homokszűrő előnyei:

– Teljesen elrejtett a medence gépészete.

– Zajmentes (csak az aknában hallani).

– A legtöbb szennyeződést kiszűrni képes szűrőközeg (homok).

– Ha van, akkor a medence fűtési rendszerével is összekapcsolható.

(Homokszűrő  Árak, Típusok ITT!)

Használata: A homokszűrőnek a medence teljes vízmennyiségét naponta 2,5 – 3 szor át kell forgatnia. Ez legegyszerűbben, egy párezer forintos időzítő órával automatikusan megoldható. Ha Önnek például egy 28 m3 es medencéje van (6 x 3  x 1,5m es), akkor egy 10 m3/h teljesítményű homokszűrőt napi kb. 7 -9 órát kell üzemeltetnie. Nem egyfolytában, hanem az időzítő órával mondjuk 1 – 1 órás működést beállítva.

Működése: A medence egyik oldalán található a medence szennyezett vizének elvezetése (szkimmer, felületleszívó segítségével). Szemben, a medence ellentétes oldalán a befúvók, ahol a tisztított víz visszaáramlik a medencébe. A medence vizét, a homokszűrő tartályban lévő homokon, keresztülnyomja a szivattyú. A homokréteg a szennyeződéseket felfogja és a tiszta vizet vezeti vissza a medencébe.

(A homokszűrős rendszerhez szükséges kiegészítő elemek ITT!)

Ha a homok eltömítődik, megtelik szennyeződéssel (por, levelek stb.), a vízáramlást egy váltószelep segítségével megfordítják. Ezáltal a homok fellazul, és a szennyeződések távoznak a szűrőközegből. A homok eltömítődéséről egy a tartályon elhelyezett nyomásmérő figyelmeztet.

Fő elemei:

– Elektromotoros medence vízforgató szivattyú előszűrőkosárral

– A szűrőanyagot /kvarchomok/ tartalmazó tartály

– 6  (néha 4) állású váltószelep

A homokszűrők a medencéhez kiegészítő szerelvények közvetítésével csatlakoznak:

– Felületleszívó vagy szkimmer (medence felszínéről a víz elvezetéséhez)

– Befúvók (a medence tisztított vizének a medencébe való visszajuttatása)

– Padlóösszefolyó (a medence gyors leürítéséhez)

A homokszűrő 3 csőkivezetéssel rendelkezik:

A csőcsatlakozások a szkimmer és a padlóösszefolyó felé /szívóág/, a befúvók felé /nyomóág/, ill. csőcsatlakozás a csatorna /vagy kilocsolás/ felé. A komolyabb homokszűrőkhöz 6 állású váltószelep jár. A váltószelep 6 helyzete 6 féle üzemmódot jelent: szűrés, visszamosatás, utóöblítés, ürítés, keringtetés és a lezárt állapot. A homokszűrő az egyik leghatékonyabb medencetisztító berendezés. Üzemeltetése egyszerű, és gyorsan elsajátítható.

Még több > Vízforgató szűrők:

Vissza a Főoldalra | Vízforgató szűrők | Kulcsszavak: